Home » Нијанса на Сиво by Виолета Бојковска
Нијанса на Сиво Виолета Бојковска

Нијанса на Сиво

Виолета Бојковска

Published
ISBN :
Enter the sum

 About the Book 

Оваа книга, која е составена од шеесетина песни, е дебитантска за младата поетеса Виолета Бојковска (1990, Велес). Придружена е со поговор на Горјан Петревски, кој меѓу другото пишува:„Овие песни што ни ги понудува Виолета Бојковска се спонтанMoreОваа книга, која е составена од шеесетина песни, е дебитантска за младата поетеса Виолета Бојковска (1990, Велес). Придружена е со поговор на Горјан Петревски, кој меѓу другото пишува:„Овие песни што ни ги понудува Виолета Бојковска се спонтан изблик, свечен восклик на сопствената младост, наместа можеби и елегични пеења за минливоста на тинејџерските години, а во прв ред врзани и за „некоја љубов“. Но, во секој случај, достоинствено отпеано... Што друго би нe разбранувало ако не љубовта во времето на поетски одглас, во годините кога некој е млад и уште е на тинејџерска возраст, а сето тоа може да го види низ вдахновени стихови, да ја препее и да ја воспее својата младост на начин каков што се раѓа во срцето поетско... Виолета Бојковска храбро и пркоси на љубовта. Всушност, се обидува да го најде излезот, а го наоѓа токму преку стиховите.“